AkupunkturHuset i Århus tilbyder en bred vifte af teknikker og metoder fra Traditionel Østasiatisk Medicin (TEAM), såvel som moderne vestlige metoder, der går godt i spænd med hinanden:
Akupunktur er en del af Traditionel Østasiatisk Medicin (TEAM), der bygger på erfaringer gennem de sidste 2-3000 år. Akupunktur har rødder i det Daoistiske livssyn om altings stadige bevægelse og foranderlighed mellem Yin og Yang. Akupunktur er nok den mest kendte metode indenfor Traditionel Østasiatisk Medicin og udgør sammen med bl.a. Kinesiske Urter, Tai Chi Chuan og Qigong en unik og nuanceret vifte af helbredelsesmetoder. Fælles for dem alle er, at de påvirker 'Qi', som måske kunne kaldes'koordineret længdegående flow af helbredsfremmende processer'.Qi indvirker på niveauet mellem krop og psyke. Akupunktur kan derfor både behandle fysiske og psykiske problemstillinger (selve opdelingen i fysisk og psykisk giver ikke mening i TEAM)
I Akupunktur påvirkes Qi med tynde nåle gennem 350 klassiske punkter fordelt på 12 meridianer (Qi kanaler) De 12 meridianer er hver knyttet til et indre organ, der varetager en bred vifte af kropslige/psykiske processer. Sygdom opstår, når Qi i meridianer og organer stagnerer eller er i underskud.
Akupunktur er normalt ikke smertefuld. Med en trænet hånd føles det ikke, når nålene føres ind. Gennem nålen fanges Qi i punktet. Det kaldes 'Deqi' og føles som en spænding eller en strømmende fornemmelse.
Joachim har en efteruddannelse i Toyohari, en japansk akupunkturform. Japanske akupunktur udspringer – som næsten alt i japansk kultur – fra Kina. Man kan møde japanere, der påstår at de har forfinet og forædlet den kinesiske kultur – og kinesere, der påstår at japanerne har forvansket og fortyndet den kinesiske kultur, så essensen er gået tabt.
Vi kan konstatere at japansk akupunktur har udviklet nogle subtile og sofistikerede teknikker til at regulere et menneskes Qi, som beriger og forfiner Kinesisk Medicin. Med ganske let og overfladisk nålebehandling påvirkes Qi drastisk og mærkbart i kroppen. Igen er især Pulsdiagnose central for at diagnosticere og vurdere effekten af behandlingen.
Kinesisk Urtemedicin er ikke, som vi kender vestlig medicin. En urt – eller urteopskrift – bliver ikke brugt til at behandle et enkelt symptom, men snarere adresseret til at balancere en tilstand, hvor 'kroppens klima' – i daglig tale 'Qi' – ikke er balanceret. Den vifte af kropslige og psykiske tegn og symptomer en sådan ubalance giver, kan urtemedicinen derfor hjælpe på.
Kinesisk Urtemedicin har det samme teoretiske fundament som Akupunkturen, men der kræves en omfattende uddannelse for at kunne praktisere faget forsvarligt. Her er Puls – og Tungediagnose, der også benyttes i Akupunkturen, altafgørende for at sikre en korrekt diagnose. I urtemedicin indtager man aktive virksomme substanser og en fejldiagnose kan – i modsætning til akupunkturen – få fatale følger.
I Europa er Kinesisk Urtemedicin under streng kontrol for at undgå giftige eller truede planter.
Al urtemedicin i klinikken er derfor kontrolleret og godkendt som 'kosttilskud' af Fødevarestyrelsen.
Kinesisk Urtemedicin er ved at vinde indpas i Danmark. I Kina er urtemedicin mere brugt end Akupunktur.
I AkupunkturHuset kan du få urtemedicin på følgende måder:
● Patenturtemedicin: færdigblandede opskrifter i form af tinktur, pulver eller piller. De er lavet til at behandle et almindelig kendt ubalancemønster og er lette at indtage. I komplekse og sammensatte ubalancemønstre er patentmedicin ofte ikke egnet.
● Sammensatte opskrifter: urter blandet til opskrifter, der så præcist som muligt matcher den ubalance, vi forsøger at behandle. Hvis diagnose og urteblanding er korrekt føles urtemedicinen som 'skræddersyet tøj'. Her skal du koge urterne selv. Afkoget er ikke altid velsmagende!
Kinesiske Urtemedicin bruges ofte i et effektivt samspil med Akupunktur, men er også glimrende alene – f.eks. til patienter med nåleskræk.
Behandling med Moxa er varmebehandling af akupunkturpunkter og kropsområder med gløden fra antændt grannuleret Kinesisk Gråbynke. Moxa bruges ved Kuldetilstande og til at bevæge Qi og Blod f.eks. ved smertetilstande.
Behandlingen føles behageligt varmende og må ikke 'brænde'.
Moxa anvendes som kegler på huden, anbringes på nåle og i 'cigarer', hvor den holdes over det relevante akupunkturpunkt.
Massage af kroppens akupunkturpunkter med fingrene i stedet for nåle. Det giver stort velvære og ro!
Akupressur er også meget effektivt i behandlingen af akutte og kroniske tilstande - specielt velegnet til folk med nåleskræk og mindre børn.
Du kan lære at behandle dig selv og f.eks. dine børn med Akupressur, og derved også forebygge.
Tui Na betyder 'Trække & løfte'. Det er en af de 8 traditionelle 'søjler' af behandlingsmetoder indenfor Kinesisk Medicin.
Gennem en række særegne massageteknikker, strøg, løft og andre manuelle teknikker bevæger og stimulerer behandleren patientens Qi (Det kinesiske begreb for 'selvhelbredende processer') i meridianer og indre organer ('Zang Fu').
Tui Na er nært beslægtet med Siatsu og Akupressur og er en superbehagelig og vitaliserende massageform.
Behandling med kopper af glas, hvor vakuum bliver skabt af en flamme fra en lang pean (pincet) med spritvædet vat, der bliver antændt . Metoden er super behagelig. Den anvendes primært til muskel - og ledsmerter. (Dræner patogene faktorer ved at bevæge Qi og Blod i kroppens meridianer)
Gua Sha betyder omtrent 'Skrabe-Blodstagnation' og består af teknikker, hvor behandleren benytter et redskab - f.eks. af horn eller Jadesten - til at 'skrabe' udvalgte meridianer og kropsområder på kroppen.
Forskning dokumenterer bl.a. at mikrocirkulationen i hud og bindvæv under behandlingen øges med op til 400 % - de processer der følger af dette fører til, hvad der i Kinesisk Medicin beskrives som:
- At bevæge Stagnation af Qi & Blod.
- At uddrive Ydre Patogene Faktorer
- At dræne Varme.
Der er tale om en dybtgående behandling, der ikke behøver at involvere brug af nåle. Det kan se dramatisk ud (se foto), men er i virkeligheden en utrolig lækker massage, der oftest medfører en stor lettelse i kroppen.
Øreakupunkturen – også kaldt 'Auriculoterapi' – er akupunktur i det ydre øre. Øret opfører sig som et hologram. Det betyder at det afgrænsede øre afspejler kroppen som helhed og ved at behandle det område af øret, der afspejler en særlig kropsdel, kan denne kropsdel påvirkes til at udføre sin funktion mere hensigtsmæssigt. Den mest almindelige 'kortlægning' er at se det ydre øre som et 'foster med hovedet nedad' – på den måde kan hoved og ansigt påvirkes i øreflippen, indre organer i øresneglen og nedre del af kroppen i den øverste del af øret. Særlig i Frankrig har lægerne i Nogier – familien i de sidste mange årtier udforsket Auriculoterapien, der er i rivende udvikling.
I Kina findes en sideløbende øreakupunktur, der i moderne tid har hentet inspiration fra de franske øreakupunktur-pionærer.
Øreakupunkturen er især blevet kendt for sin markante virkning på smerter, men er også effektiv til andre lidelser.
Det er muligt at anvende øreakupunkturen på baggrund af en helt konventionel viden om vestlig naturvidenskabelig medicin, men sat ind i forståelsen af Kinesisk Medicin giver øreakupunkturen et dynamisk og virkningsfyldt redskab til at supplere de øvrige behandlingsmetoder indenfor Kinesisk Medicin.
I Øreakupunktur anvender vi små nåle, permanåle (der sidder i flere dage), 'ørefrø' (vaccariafrø på små plastre, sidder i flere dage) og små magneter på plastre.
KROPSPSYKOTERAPI
Joachim er uddannet indenfor en type KropsPsykoterapi, der i teori og form har mange fællespunkter med Traditionel Kinesisk Medicin. Joachim integrerer Psykoterapien i sit arbejde med Kinesisk Medicin, der hvor patienterne udtrykker ønske om det, eller hvor det falder naturligt ind. Kinesisk Medicin og denne form for KropsPsykoterapi supplerer hinanden godt og kan hjælpe til at løse psykiske og fysiske konflikter på en nærende og udviklende måde. Patientens behov og tempo er i centrum - og bliver fulgt. Denne form for KropsPsykoterapi falder direkte i tråd med det livs - og sundhedssyn vi arbejder med i Kinesisk Medicin.
Akupunktur er blot én af metoderne i en bred vifte af behandlingsformer, vi benytter.
Heldigvis – for de der lider af nåleskræk – involverer mange andre behandlingsteknikker, vi benytter, ikke nåle.
Følgende teknikker er oplagte til dem, der gerne vil have en god, effektiv og dybtgående behandling uden nåle, der gennemtrænger huden:
Buddha rides af Mara
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes